Home > Courses> «Культура українського бароко»

Проект «Культура українського бароко» виховує патріотизм, любов до історії, традицій, духовних та культурних надбань українського народу, має на меті занурення дітей у цінності козацької доби, знайомство із життям та ідеями видатних філософів, політиків, воїнів-захисників, науковців, освітян та митців того часу.

Проект відбувається раз на 2 роки і триває 3-4 тижні, активну участь у ньому беруть учні 13-17 років. До деяких форм роботи (тематичні уроки, екскурсії, майдан майстрів) долучаються учні інших класів.

На підготовчому етапі формується менеджерська група проекту, складається планування роботи та налагоджуються стосунки із школою-партнером: у 2006 та 2008 роках це були школи м. Вроцлав (Польща) та м. Замость (Польща).

В рамках проекту відбувається робота з архівними, інформаційними, ілюстративними матеріалами. До діяльності, крім учителів та учнів школи, залучаються родини учнів, краєзнавці, народні майстри, художники, письменники, музиканти тощо.

Діти обирають тему дослідження, дорослого-куратора і форму презентації власного проекту (індивідуальна чи групова).

Після захисту проекту з обраної теми на учасників чекають лицарські випробування для парубків, мистецький марафон для дівчат та загальне дійство – вечорниці.

Фіналом проекту «Культура українського бароко» стає гостина – костюмований бал у бургомістра.

Фотографії проектів 2006-2008 років та 2012 року можна подивитись на нашому сайті у розділі «Фото та відео».